Meet thuis uw gezondheid met medische meetapparatuur van Care Delta

Zelf meten

Houd uw gezondheid in de gaten

Er zijn allerlei goede redenen om zelf thuis uw gezondheid te meten met medische meetapparatuur. Met een thermometer houdt u uw lichaamstemperatuur of die van uw (klein)kinderen in de gaten. Zuurstofmeters controleren het zuurstofgehalte in uw bloed en met een bloeddrukmeter meet u uw bloeddruk.

Medische meetapparatuur

Voor bloeddruk, zuurstofpercentage in bloed en temperatuur

Veel mensen vragen zich wel eens af of ze een verhoogde bloeddruk hebben. Zeker als er sprake is van bijvoorbeeld vermoeidheid of als u een verhoogd risico op hart- en vaatziektes heeft. Het is dan fijn om zelf te kunnen checken of u ook daadwerkelijk een verhoogde bloeddruk heeft. Als u al medicijnen gebruikt tegen een hoge bloeddruk, kunt u dankzij het zelf meten ook in de gaten houden wat het effect van medicijnen is. Zuurstof-/saturatiemeters worden gebruikt voor mensen met een bepaald ziektebeeld en mensen die bijvoorbeeld veel bezig zijn met hun conditie. U controleert er het zuurstofpercentage in het bloed mee. Iedereen die denkt dat hij of zij koorts of verhoging heeft, kan een thermometer gebruiken. Speciale infrarood thermometers zet u op de huid, wat vaak prettiger is dan een thermometer in het lichaam te moeten steken.

Zelf meten geeft rust

Maar is geen vervanging voor een bezoek aan de dokter

Omdat veel mensen wat gespannen zijn als ze naar de huisarts gaan, kan het voorkomen dat een bloeddrukmeting hoger uitvalt dan wat eigenlijk de werkelijkheid is. Dat wordt ook wel het witte-jas-syndroom genoemd. Ook als er over langere periode gemeten moet worden, kunt u zelf thuis metingen doen en de gegevens opslaan en aan uw dokter laten zien.
Zelf meten met medische meetapparatuur is absoluut geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts. Als u twijfel over uw gezondheid of meetresultaten heeft die afwijkend zijn van het gemiddelde, is het altijd belangrijk dat u contact opneemt met uw huisarts. Zelf uw gezondheid meten is vooral een mooie aanvulling en kan uw eigen gemoedsrust vergroten.

De beste ontzorging

Met het beste resultaat!

Welke lenzenvloeistof werkt voor mij?

Altijd wel een passende

Er zijn allerlei soorten lenzenvloeistoffen. Sommige richten zich specifiek op één type lenzen, sommige kunnen worden gebruikt voor alle types. Er zijn lenzenvloeistoffen die een alles-in-één-functie hebben en lenzenvloeistoffen die zich specifiek richten op het reinigen, desinfecteren of bijvoorbeeld verzorgen van uw lenzen. Afhankelijk van wat u nodig heeft, maakt u uw keuze. Heeft u bijvoorbeeld vaak droge ogen, dan zijn er speciale lenzenvloeistoffen die daartegen helpen. Heeft u veel last van een wazig, vettig laagje op uw lenzen? Eiwit/proteïne uit uw traanbuis hecht zich aan het lensoppervlak en veroorzaakt dat laagje. Speciale lenzenvloeistoffen verwijderen dat laagje effectief. Bij Take Care vindt u allerlei soorten lenzenvloeistoffen. Zo is er altijd wel één die bij u past.

Aanbevolen producten

Deze producten worden aanbevolen door tevreden klanten

0