Moeite met in slaap vallen of wakker worden? Meet uw slaap!

Moeite met in slaap vallen?

Take Care helpt u bij een betere nachtrust

Als u een keer een nachtje slecht slaapt, is dat vervelend. Als u langere tijd slecht slaapt, is dat niet alleen erg vervelend, maar kan dat ook verderstrekkende gevolgen hebben. Een slaaptekort kan, behalve een slecht humeur, ook concentratieproblemen en depressies veroorzaken. Het kan bovendien erg gevaarlijk zijn als u de weg op gaat. Als u regelmatig of langere tijd slecht slaapt, kan er van alles aan de hand zijn. Uw slaap meten en hulpmiddelen gebruiken om in slaap te komen of beter wakker te worden, kunnen u helpen.

Meet uw slaap

En verbeter uw slaapritme

Er zijn allerlei oorzaken voor moeilijk in slaap vallen, slecht slapen en vermoeid wakker worden. Een veel voorkomende oorzaak is stress, maar ook roken, koffie drinken en leeftijd kunnen slaapproblemen veroorzaken. Om erachter te komen waarom u slecht slaapt, kunt u uw slaapritme meten. Terwijl u slaapt worden dan metingen gedaan, op basis waarvan u uw slaapritme kunt verbeteren.

Sleeptrackers

Geven u advies

Sleeptrackers zijn speciaal ontwikkeld om allerlei metingen te doen terwijl u slaapt. Tegenwoordig zijn er allerlei non-wearables beschikbaar. Die hoeft u niet op uw lichaam te dragen. Dat ervaren veel mensen als prettiger dan bijvoorbeeld het slapen met een band om de borst. Een sleeptracker meet uw ademhaling en bewegingen en kan ook onder andere de temperatuur en luchtvochtigheid in de slaapkamer meten. Op basis van al die gegevens wordt er een analyse gemaakt. U koppelt een slaaptracker aan uw telefoon. Via een app kunt u dan deze analyse zien. Op basis van de uitkomst kunt u uw slaapritme aanpassen voor een betere nachtrust.

Heeft u slaapproblemen?

Meet uw slaapritme met de Take Care Sleeptracker RestOn

Moeite met in slaap vallen?

Gebruik muziek, geuren of licht

Heeft u moeite met in slaap vallen? Ook daar zijn allerlei oorzaken voor, waarvan stress een van de meest voorkomende is. Ook luchtkwaliteit en omgevingsgeluid kunnen veel invloed hebben op hoe snel u in slaap valt. Een sleeptracker kan u hier advies over geven, maar er zijn meer hulpmiddelen die u kunt gebruiken, zoals slaapmuziek en rustgevende geuren. Kleuren, en dan met name de kleur rood, verhogen de aanmaak van melatonine. Dat is het slaaphormoon waardoor u sneller in slaap valt.

Moeite met wakker worden?

Word wakker op het juist moment

Ook bij het uitgeruster en gemakkelijker wakker worden kunt u hulp krijgen. Een sleeptracker meet wanneer u in het lichtste deel van uw slaap bent en wanneer dus het beste moment is om wakker te worden. Er zijn ook apparaten die ervoor zorgen dat het geleidelijk licht wordt in uw kamer, zodat u natuurlijk wakker wordt. Bij Care Delta vindt u allerlei producten om uw slaapritme te meten en om u te helpen bij het in slaap vallen en wakker worden.

Aanbevolen producten

Deze producten worden aanbevolen door tevreden klanten

0