Hoe kunt u het beste uw bril reinigen? U leest het bij Care Delta

Reinig uw bril

Met de juiste producten

Brillen worden snel vies. Vette vingerafdrukken komen regelmatig op het glas terecht, stof en ander vuil gaat overal zitten. Dat belemmert uw zicht en is erg vervelend. Voor een flinke onderhoudsbeurt kunt u eens in de zoveel tijd langsgaan bij uw opticien. De dagelijkse reiniging en het snel verwijderen van vlekjes op het glas van uw bril kunt u eenvoudig zelf doen. Het is echter erg belangrijk dat u de juiste producten gebruikt. De verkeerde producten kunnen uw brilmontuur en glazen namelijk beschadigen. De producten die u gebruikt voor uw bril op sterkte, zijn ook geschikt voor leesbrillen, beeldschermbrillen en zonnebrillen.

Bril reinigen

Wat u niet moet gebruiken

Veel mensen pakken een stukje keukenpapier of een servetje om het glas even snel schoon te wrijven en sommigen grijpen af en toe naar afwasmiddel om de glazen goed schoon te krijgen. Dat zijn echter absoluut geen goede schoonmaakmiddelen; ze beschadigen uw bril eerder. De houtvezels in keukenpapier, servetjes en dergelijke kunnen zorgen voor krassen in het glas. Afwasmiddel en soortgelijke producten wassen het beschermende laagje van uw bril af. U moet daarom uw bril reinigen met daarvoor geschikte producten.

Bril reinigen

Wat u wel kunt gebruiken

Er zijn droge brillendoekjes van microvezel, waarmee u snel uw glazen kunt schoonwrijven. Met brillenspray haalt u ergere vlekken weg. Ook dan moet u niet de spray wegwrijven met keukenpapier, maar met een microvezeldoekje. U kunt ook kiezen voor vochtige brillendoekjes. Dan is het belangrijk dat u kiest voor brillendoekjes zonder citroenzuur, want ook citroenzuur tast de coating van uw bril aan.

Als u deze producten niet bij de hand heeft, kunt u ook altijd uw bril even onder lauw, stromend water afspoelen. Hou dan uw bril vast bij het neusstuk en gebruik een schone doek om uw bril droog te maken.

Met de Take Care-producten van Care Delta kunt u uw bril reinigen met daarvoor geschikte producten, die u uw bril beschermen en toch goed schoonmaken en die geen strepen achterlaten op het glas.

De beste ontzorging

Met het beste resultaat!

Blauwlichtbril / beeldschermbril

Voorkom vermoeide ogen en val sneller in slaap

Vermoeide ogen kunnen ook worden veroorzaakt door het blauwe licht dat uit beeldschermen komt. Computerschermen, smartphoneschermen of tv-schermen, allemaal zenden ze blauw licht uit dat uw ogen vermoeid maakt en dat ook invloed heeft op uw slaapritme. Blauw licht heeft namelijk een negatief effect op de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Dat hormoon zorgt ervoor dat u in slaap komt.

Ook kinderen zitten tegenwoordig steeds vaker achter playstations, iPads, computers, etc., zowel thuis als op schoon. Als u merkt dat uw kinderen vermoeide ogen hebben ‘s avonds of dat ze moeilijk in slaap komen, is een bril met een blauwlichtfilter een goede oplossing. Blauwlichtbrillen worden ook wel beeldschermbrillen genoemd. Bekijk hier onze blauwlichtbrillen.

Aanbevolen producten

Deze producten worden aanbevolen door tevreden klanten

0