Hoe kunt u het best uw gehoorapparaat schoonmaken? Care Delta helpt!

Uw gehoorapparaat schoonmaken

Zo doet u dat!

Of u nu een Achter Het Oor (AHO)-hoortoestel of een In Het Oor (IHO)-hoortoestel heeft, grondig uw gehoorapparaat schoonmaken en onderhouden is erg belangrijk. De twee types hoortoestellen vragen elk echter wel een verschillende manier van onderhouden. Een IHO-hoortoestel is een klein apparaatje, vol met kostbare techniek dat niet in contact mag komen met water. U moet daarom dit type hoortoestel droog schoonmaken. Een AHO-hoortoestel bestaat uit een hoortoestel, een geluidsslangetje en een oorstukje. Ook hier mag het hoortoestel zelf absoluut niet in het water, dat zou de techniek erin kapot kunnen maken. Het slangetje en het oorstukje maakt u daarentegen wel schoon met een reinigingstablet en wat water.

Op basis van uw type hoortoestel bepaalt u wat voor onderhoud u uitvoert. Vraag uw audicien hierin om advies. Wilt u meer weten over waarom goed onderhoud zo belangrijk is en wat de gevolgen van achterstallig onderhoud kunnen zijn? Kijk dan eens op onze Gezond Leven: Onderhoud van Hoortoestellen-pagina.

Hoe vaak moet u uw gehoorapparaat schoonmaken?

Dit is wat we bij Care Delta adviseren:

Uw gehoorapparaat heeft regelmatig schoonmaakbeurten nodig. Tijdens het dragen komt het apparaat in contact met lichaamsvocht (zoals zweet), oorsmeer, vuil en bacteriën van buitenaf. Bij voorkeur maakt u daarom uw hoortoestel dagelijks schoon na het dragen. Zo heeft u de volgende ochtend weer een schoon, prettig zittend hoortoestel en voorkomt u onder andere huidirritaties, jeuk of uitslag die bacteriën kunnen veroorzaken in en rondom uw oor. U kunt er ook voor kiezen om dagelijks een kleine schoonmaakbeurt uit te voeren en wekelijks een grotere onderhoudsbeurt.

Waarmee kunt u dit doen?

De beste ontzorging

Met het beste resultaat!

Waarmee kunt u uw gehoorapparaat schoonmaken?

Let op de verschillen tussen AHO- en IHO-toestellen

U kunt uw gehoorapparaat schoonmaken met verschillende producten. Sommige daarvan zijn voor zowel een Achter Het Oor-hoortoestel als voor een In Het Oor-hoortoestel te gebruiken. Met behulp van een multitool verwijdert u als eerst het ergste vuil en oorsmeer. Aan de multitool zit ook een magneet vast waarmee u gemakkelijker batterijen kunt vervangen. Vervolgens maakt u uw toestel schoon met een reinigingsdoekje of reinigingsspray met antibacteriële werking.

Achter Het Oor-toestel (AHO)

Gebruik een reinigingsbeker en reinigingstabletten. U legt uw toestel in de beker, met een tablet en wat water en laat het geheel ongeveer een half uur staan.

In Het Oor-toestel (IHO)

Gebruik een droogbeker en droogtabletten. Hiermee onttrekt u vocht en vuil uit uw toestel, zonder dat er water aan te pas hoeft te komen.

AHO- en IHO-toestellen

Een goede optie voor zowel een AHO- als IHO-toestel is een droogbox. U droogt hiermee uw hoortoestel en dankzij de interne UV-lamp worden bacteriën gedood.

Om de levensduur van uw hoortoestel te verlengen, om de goede werking ervan te verzekeren en om vervelende gevolgen als huidirritaties door bacteriën te voorkomen, is het essentieel dat u uw hoortoestel goed reinigt en onderhoudt.

Bij Care Delta vindt u alles wat u nodig heeft voor het reinigen van uw hoortoestel. Bekijk hier ons assortiment.

Aanbevolen producten

Deze producten worden aanbevolen door tevreden klanten

0