Alles voor goed onderhoud gehoorapparaat bij Care Delta

Goed onderhoud bespaart tijd, geld en ongemak

Blijf actief en midden in het leven staan

Als u een gehoorapparaat draagt of (mantel-)zorgt voor iemand die er een draagt, is het erg belangrijk dat u ervoor zorgt dat het gehoorapparaat goed wordt onderhouden. Veel mensen realiseren zich niet dat regelmatig onderhoud van essentieel belang is voor het goed functioneren van het apparaat. Gebrekkig onderhoud kost u tijd en geld, veroorzaakt huidirritaties en zorgt er soms zelfs voor dat het hoortoestel compleet kapotgaat.

Bespaar tijd en geld

dankzij goed onderhoud

Als een gehoorapparaat (zowel In Het Oor (IHO) als Achter Het Oor (AHO)) niet goed wordt onderhouden, zorgt dat voor een minder goede werking of, in het ergste geval, zelfs voor het kapotgaan van het hoortoestel. Een minder goede werking betekent dat u minder hoort of een vervelende piep ervaart. Als er door vocht roest ontstaat in de techniek van het toestel, kan deze op de lange termijn zelfs helemaal stoppen met werken.

Ook het tijdig vervangen van lege hoorbatterijen en het gebruiken van goede kwaliteit batterijen is belangrijk. Batterijen van slechte kwaliteit nemen langzaam af in kracht, waardoor u steeds iets minder hoort. Goede kwaliteit batterijen blijven tot op het laatste moment genoeg stroom leveren.

Veel mensen gaan naar de audicien omdat ze denken dat hun gehoorapparaat kapot is. Een stevige schoonmaakbeurt of controleren of uw batterijen nog vol zijn, kan echter vaak uw probleem al oplossen, zonder dat er een audicien aan te pas hoeft te komen. Dit scheelt u een hoop: niet alleen tijd die u kwijt bent aan het bezoek aan de audicien, maar ook parkeergeld of bijvoorbeeld geld voor een taxi als u zonder goed werkend gehoorapparaat niet meer kunt rijden.

Huidirritaties

en andere verstrekkende gevolgen

Behalve minder goede werking van het apparaat zelf kan het slecht onderhouden van uw hoortoestel nog meer onaangename gevolgen hebben. Alles wat in contact komt met het menselijk lichaam heeft onderhoud nodig: mensen zweten, zowel zichtbaar als onzichtbaar en een gehoorapparaat komt bovendien in contact met oorsmeer en bacteriën uit het oor. Een gehoorapparaat zichtbaar vol oorsmeer is niet alleen onprettig voor uzelf en uw omgeving, zo’n bron van bacteriën kan zorgen voor irritaties van de huid, jeuk en uitslag. Dat zorgt voor ongemak en veroorzaakt bovendien vaak een anti-draagcultuur, terwijl het blijven dragen juist zo belangrijk is. Als u voldoende hoort, blijft u mobieler, kunt u gemakkelijker het huis uit en sociale contacten onderhouden en kunt u vaak langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Lees hieronder verder over het onderhoud van een gehoorapparaat

De beste ontzorging

Met het beste resultaat!

Onderhoud gehoorapparaat

hoeft niet veel tijd te kosten

Uw gehoorapparaat onderhouden en schoonmaken hoeft u niet veel tijd te kosten. Als u het goed bijhoudt, bent u maar een klein momentje op een dag kwijt. ‘s Avonds maakt u uw gehoorapparaat schoon met een reinigingsdoekje of reinigingsspray, waarmee u het ergste vuil weghaalt. Vervolgens legt u uw gehoorapparaat in een droogbox, droogbeker of reinigingsbeker. Terwijl u slaapt, wordt het toestel daarin schoongemaakt en als u ‘s ochtends wakker wordt, kunt u er gewoon weer gebruik van maken. Het is afhankelijk van of u een gehoorapparaat in het oor (IHO) of achter het oor (AHO) heeft, welke onderhoudsmethodes gebruikt kunnen worden, maar geen van deze methodes kost veel tijd en u krijgt er veel voor terug.

Meer weten

over uw hoortoestel?

Klik hieronder aan wat voor soort hoortoestel u zelf heeft. Dan vertellen wij u meer over de onderhoudsopties die het beste passen bij uw gehoorapparaat en uw situatie:

Aanbevolen producten

Deze producten worden aanbevolen door tevreden klanten

0