Welke lenzenvloeistof gebruikt u? De juiste keuze is erg belangrijk!

Lenzenvloeistof

Voor het goed schoonhouden van uw lenzen

Het goed schoonhouden van contactlenzen is erg belangrijk. Doet u dat niet, dan loopt u risico op oogonstekingen en irritaties en vuil op de lenzen kan er ook voor zorgen dat u minder goed ziet. Afhankelijk van of u harde of zachte lenzen of nachtlenzen heeft, zijn er verschillende dingen waar u op moet letten bij het schoonmaken en dagelijks onderhouden ervan.

Harde, zachte of nachtlenzen

Voor ieder type eigen schoonmaakregels

Veel mensen vinden zachte contactlenzen lekkerder zitten dan harde contactlenzen. Het kost in ieder geval minder tijd om te wennen aan het dragen van zachte lenzen. Omdat zachte lenzen groter zijn dan harde lenzen, loopt u bovendien minder risico op vuil achter de lens tijdens het dragen. Zachte lenzen absorberen vocht echter beter, waardoor ze ook het vuil dat in het vocht kan zitten, opnemen. Dat betekent dat zachte lenzen moeilijker schoon te maken zijn.

Harde lenzen wrijft u gemakkelijk schoon en zijn daarom over het algemeen wat makkelijker te onderhouden. Het duurt vaak wel wat langer voordat u gewend bent aan het dragen van harde lenzen. Nachtlenzen draagt u alleen ‘s nachts en het risico op make-up en ander vuil op of achter uw lens is daardoor aanzienlijk kleiner. Aan nachtlenzen zijn echter allerlei
andere voor- en nadelen verbonden. Of dit voor u geschikt is, overlegt u met uw opticien.

Welke lenzenvloeistof kiest u?

Overleg met uw opticien

U bewaart uw contactlenzen als u ze niet draagt in een lenzenhouder die u vult met lenzenvloeistof. U maakt uw lenzen schoon met diezelfde lenzenvloeistof. Het is belangrijk om regelmatig de vloeistof in de houder te vervangen, om ooginfecties te voorkomen.

Welke lenzenvloeistof voor u en uw lenzen geschikt is, is per persoon verschillend. Uw opticien of optometrist zal u een bepaald type lenzenvloeistof aanraden. Veranderen kan altijd, maar het is erg belangrijk om dat te overleggen met uw opticien of optometrist. Iedereen reageert anders op lenzenvloeistoffen en sommige lenzen vragen bepaald soort zorg van de vloeistof. Om de juiste lenzenvloeistof te kiezen, is het daarom belangrijk om met uw opticien of optometrist te overleggen.

De beste ontzorging

Met het beste resultaat!

Welke lenzenvloeistof werkt voor mij?

Altijd wel een passende

Er zijn allerlei soorten lenzenvloeistoffen. Sommige richten zich specifiek op één type lenzen, sommige kunnen worden gebruikt voor alle types. Er zijn lenzenvloeistoffen die een alles-in-één-functie hebben en lenzenvloeistoffen die zich specifiek richten op het reinigen, desinfecteren of bijvoorbeeld verzorgen van uw lenzen. Afhankelijk van wat u nodig heeft, maakt u uw keuze. Heeft u bijvoorbeeld vaak droge ogen, dan zijn er speciale lenzenvloeistoffen die daartegen helpen. Heeft u veel last van een wazig, vettig laagje op uw lenzen? Eiwit/proteïne uit uw traanbuis hecht zich aan het lensoppervlak en veroorzaakt dat laagje. Speciale lenzenvloeistoffen verwijderen dat laagje effectief. Bij Care Delta vindt u allerlei soorten lenzenvloeistoffen van ons huismerk Take Care. Zo is er altijd wel één die bij u past.

Aanbevolen producten

Deze producten worden aanbevolen door tevreden klanten

0