Voorkom gehoorproblemen dankzij advies en de producten van Care Delta

Voorkom gehoorproblemen

Bescherm uw oren

In 2015 bracht de World Health Organization (WHO) een rapport uit over gehoorproblemen. Daarin werd geschat dat er wereldwijd maar liefst 1.1 miljard jongeren risico lopen op gehoorschade. Die schade kunnen ze oplopen op allerlei plekken: tijdens een festival of in een kroeg of club waar te harde muziek wordt gedraaid, door het luisteren naar te harde muziek door een koptelefoon of oortjes, tijdens sportevenementen, op de werkvloer. Gehoorschade is permanent en het is daarom ontzettend belangrijk om het te voorkomen.

Gehoorbescherming voor iedereen

Want iedereen loopt risico

Niet alleen jongeren lopen risico op gehoorbeschadiging; ook volwassenen en kinderen lopen in allerlei situaties risico op gehoorschade in de vorm van (gedeeltelijk) gehoorverlies of bijvoorbeeld tinnitus. Het luisteren naar te harde muziek door koptelefoons of oortjes is gemakkelijk te voorkomen door het volume zachter te zetten. In andere situaties waarin u wordt blootgesteld aan harde geluiden, kunt u gebruik maken van oordoppen.

Lees verder over gehoorbescherming

Gehoorproblemen bij ouderen

Uitstellen is mogelijk

Ouderdomsgehoorbeschadiging is niet te voorkomen. Met de jaren gaat het gehoor bij veel mensen nu eenmaal achteruit. Een gevolg van gehoorverlies bij ouderen is vaak dat ze aan mobiliteit verliezen: ze kunnen en durven hun huis niet meer uit vanwege het risico op ongelukken.

Het mag dan wel niet te vermijden zijn, gehoorproblemen bij ouderen zijn vaak wel uit te stellen. Als u veel in rumoerige situaties zit (denk bijvoorbeeld aan evenementen met veel mensen of bezoeken van de kleinkinderen), als u wordt blootgesteld aan veel geluid tijdens uw werk of in aanraking komt met harde muziek, is het daarom goed om uw gehoor te beschermen met oordoppen. Dat draagt bij aan het zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

De beste ontzorging

Met het beste resultaat!

Oordoppen voor elke situatie

Care Delta zet ze voor u op een rijtje

Als u oordoppen gebruikt voor tijdens het slapen, wilt u natuurlijk zo weinig mogelijk horen. Tijdens een festival of op een feestje wilt u wel alles nog steeds kunnen horen, maar dan op een onschadelijk volume. Omdat niet elke geluidssituatie hetzelfde is, zijn er allerlei verschillende oordoppen:

Slapen

Voor tijdens het slapen kunt u gebruik maken van oordoppen die zoveel mogelijk geluid blokkeren.

Kinderen

Voor kinderen kunnen oordoppen een goed middel zijn om concentratie te vergroten. Zeker kinderen met ADHD kunnen snel afgeleid raken en met de juiste oordoppen horen ze minder kleine, afleidende geluiden.

Muziek

Voor bij het luisteren en maken van muziek zijn er oordoppen die het volume verlagen, maar waarbij u nog wel alles perfect hoort. Zo vermijdt u een vervelende piep in de oren na een muzikale avond.

Klussen

Tijdens het klussen is het belangrijk om uw gehoor te beschermen, omdat het geluid van een boor of andere klusmachine direct ernstige schade kan veroorzaken.

Reizen

Voor tijdens het reizen zijn er oordoppen die u beschermen tegen de druk die u in uw oren voelt in het vliegtuig tijdens het stijgen en dalen.

Watersport

Houdt u van watersport? Water in uw oor kan zorgen voor pijnlijke ontstekingen (ook wel surfersoor genoemd). Die kunt u vermijden met het gebruiken van goede watersportoordoppen.

Voorkom gehoorproblemen, voordat het te laat is. Bekijk ons assortiment en kies voor het soort oordoppen dat het beste past bij uw situatie.

Aanbevolen producten

Deze producten worden aanbevolen door tevreden klanten

0